2021

Berkin’in Gözünden 2021

 

Yine göz açıp kapayıncaya kadar 1 seneyi daha devirdik. “Oysa daha dün gibiydi 1 Ocak sabahı yeni yıla uyanmamız” diyerek başlayacaktım yazıma ama pek bir tanıdık geldi. Sanki çok yeni yazmışım gibi. Fakat yazılarımı kontrol ettiğimde fark ettim ki, tam 1 sene evvel ki yazıma böyle başlamışım.

Çocukluğumuzda sanki bu kadar hızlı geçmiyordu zaman.  Okul’a gittiğim zamanlar hatırlıyorum da, o 40 dakikalık ders bitmek bilmezdi. Askerliğimde de öyle oldu. Sanırsın zaman durmuştu. Ama ne zaman ki askerlik bitti, normal hayatıma geri döndüm zaman çok çabuk geçmeye başladı.

 

Dile kolay, 1 sene geçmiş. 365 kez gün batmış, 365 kez akşam uykusuna dalmışız, 365 kez yeni bir güne başlamışız.

 

Ve bu yazımı yazarken 2021 yılında yaşadığımız ve kısa zamanda unuttuğumuz olaylara kısaca bir göz attım. Özellikle sene başında olanları okudukça üzerinden bir sene değil de, çok daha uzun zaman geçmiş gibi hissettim. Acısını bile henüz üzerimizden atmaya çalıştığımız sel ve yangın felaketlerinin bile üstünden 5 ay geçmiş…

Ayrıca yaşadığımız salgın yüzünden kapanmaydı, seyahat yasaklarıydı, hafta içi serbest, hafta sonu yasaklı falan derken kimi olaylar bu sene miydi yoksa geçen sene miydi iyice hafızamda karışmaya başladı. 3 sene evvel gittiğim bir yer 2 sene evvelmiş gibi geliyor. Ya da bu seneki yaşanan olayları incelerken Kobe Bryant’ın kazası neden yazılmamış diye düşünürken aslında o olayın da yaşanalı 2 sene olduğunu hatırladım.

Ve kısa bir zaman sonra 2021’ de bitecek ve yeni bir yıla gireceğiz. Eminim ki 2022’de çabucak geçecek. Ama istiyorum ki en azından yeni yılı doya doya yaşayalım. Eğlenelim, gülelim ve bolca gezelim.

2022’nin herkes için sağlıkla, sıhhatle ve mutlulukla başlayıp daha da artarak son zamanların en güzel yılı olmasını diliyorum.