2020 ve 10.yıl

“Ama ne yıldı?” diyeceğimiz bir yıl oldu 2020. Hem ülkemiz hem de dünya için pek iyi hatıralarla hatırlamayacağız bu seneyi. Ve bitmesine artık sayılı günler kaldı ve hepimiz bitsin artık diye dua ediyoruz. Umarım 2021 herkes için güzel bir yıl olur.

 

Oysa daha dün gibiydi 1 Ocak sabahı yeni yıla uyanmamız. 10’lu yıllar bitmiş ve 20’li yıllara giriş yapmıştık. Şu an söylerken komik gelse de, nasıl ki şimdi seksenler, doksanlar diye anlatıyorsak geçmişi, ileride de onlar, yirmiler diye anlatılacak sanırım bu dönem.

 

Gerçi biraz da olumlu taraftan bakmak gerek. Büyük çoğunluğunu evimizde oturarak geçirdiğimiz bir yılda, zamansızlıktan yapamadığımız birçok şeyi yapma fırsatı bulduk. Hiç okumadığımız kadar kitap okuduk. Hiç yapmadığımız yemekleri yaptık. Yıllarca görüşmediğimiz arkadaşlarımızla görüntülü sohbetler ettik.

 

En iyisi de hijyen’i, temizliği tekrar hatırladık. Sanırım hayatımızın hiçbir döneminde ellerimizi böyle güzelce yıkamamıştık. Belki de bu seneye kadar kullandığımız toplam kolonyadan daha fazlasını bir sene içinde kullandık. Tabi sadece kendimizi temizlemedik. İnsanlar evlerinde olduğu için doğa, dünya, atmosfer de kendini temizledi. Umarım kısa sürede eski haline geri çevirmeyiz.

 

Ve yine daha dün gibiydi. Evren ve Evrim kardeşler dijital dergi çıkaracaklarını ve bana da dergide bir sayfa  ayırmak istediklerini söyleyeli. “Ne yazarım, ne ederim” diye düşünmeden kabul ettim. Fotoğrafçılığa çok ilgili olduğum için ileri çekim tekniklerini anlatırım diye düşündüm ama ilk iki sayıda anlattım ve bitti. Daha sonra fotoğraf çekmek için gittiğim farklı yerleri, çektiğim kendi fotoğraflarımla dilim döndüğü kadar anlatmaya çalıştım. Bir zaman sonra onlar da bitince bu sefer yazı yazmak için geziler yapmaya başladım. Ve nihayetinde gezilerimde tıkanmaya başlayınca her telden yazıp fotoğraflarımı paylaşmak için “Berkin’in Gözünden” sayfası yapmaya karar verdim.

 

Dile kolay tam 10 sene geçti üstünden ilk sayımızın. Çoğu zaman çok keyifli anlar paylaşsakta, kimi zaman da ülkemizde yaşanan felaketlerin ardından ne yazacağımızı, ne paylaşacağımızı bilemedik. Yine de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.

Birkaç gün sonra bu yılı bitireceğiz. Evet bu yıl kötü oldu ama önümüzdeki yeni yıl her birimiz için güzel geçmesini ümit ediyorum. Sağlıkla, sıhhatle, mutlulukla tüm dünyaya, bizlere de nice 10 yıllara…